Een Sim Only abonnement

Alles wat je moet weten over het afsluiten van een sim only

Sim Only is echt ontzettend bekend in ons land. Deze keuze wordt voornamelijk gekozen door de mensen die er niet echt op zitten te wachten om een of ander duur abonnement af te sluiten. De kans is groot dat ook jij op zoek bent naar Sim Only aanbiedingen, je bent namelijk met een reden bij ons op de site terecht gekomen. In dit artikel zullen wij je alles laten zien over het afsluiten van een Sim Only abonnement. Door dit artikel goed door te nemen krijg je als het goed is een veel beter beeld bij wat je allemaal te wachten zal staan.

De betekenis van Sim Only

Voordat we gaan kijken naar het afsluiten van een Sim Only abonnement is het van belang om eerst even te kijken naar Sim only zelf. We zien namelijk dat er nog altijd mensen zijn die niet precies weten wat Sim Only inhoudt. Een Sim only abonnement is eigenlijk vrij eenvoudig te definiëren, je kunt het namelijk al wel aan de naam zien. Bij deze optie krijg je alleen maar een SIM kaart. Je sluit geen abonnement meer af moet een toestel, maar je zal alleen maar een kaartje krijgen om mee te bellen of te internetten. Dit maakt het een handige keuze voor de mensen die al een telefoon hebben en die niet echt op zoek zijn naar een nieuwe. Hoewel je iedere maand een bepaald bedrag betaald zal je niet meer aan een lang contract vastzitten. Belangrijk is om echt goed te kiezen voor een betrouwbare aanbieder.

Een Sim Only abonnement afsluiten – stappenplan voor beginners

Wil je graag een Sim Only zonder aansluitkosten afsluiten dan zal je eerst een abonnement moeten kiezen. Bij het afsluiten zijn er meerdere stappen van belang om te doorlopen. Deze hebben we hieronder even onder elkaar gezet om het net even wat makkelijker voor je te maken.

  • Kies de juiste bundel – het kiezen van een van de Sim Only aanbiedingen is natuurlijk de eerste stap om te maken. Je moet altijd kiezen voor een bundel die bij je past. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een Sim Only met alleen internet als je niet op het web hoeft. Maak je wel veel gebruik van internet dan kan je beter kiezen voor de onbeperkte Sim Only aanbiedingen. Op die manier kun je onbeperkt gebruik maken van het internet.

  • Maak een account aan – het aanmaken van een account bij de provider van jouw keuze is de volgende stap. Over het algemeen is het aanmaken van een account ontzettend makkelijk, je zal deze stap dan ook zo achter de rug hebben. Van belang is onder andere een sterk wachtwoord, je gebruikersnaam, je adres en natuurlijk je volledige naam.

  • Hou je gegevens bij de hand – nadat je een account hebt aangemaakt is het noodzakelijk om de betalingsgegevens in te vullen. Je gaat namelijk toch een maandelijkse verplichting aan. Voor het invoeren van deze gegevens zal je in veel gevallen alleen maar over je bankrekening en je ID kaart hoeven te beschikken. Zorg er dus voor dat je deze bij de hand houdt. Indien je nummerbehoud wilt gebruiken zal je dit van tevoren moeten aangeven, let hier dus goed op!

  • Controleer alles goed – wanneer je alles hebt ingevuld is het belangrijk om alles even goed te controleren. Check dus even of je rekeningnummer wel klopt en of er geen fouten in staan. Na het controleren hoef je alleen maar op bevestigen te klikken. Vervolgens krijg je via de post je nieuwe SIM kaart thuisgestuurd. Heb je deze binnen dan kan je hem gelijk in gebruik nemen.

sim only abonnement vergelijken

Hoe kan je Sim Only verlengen of stopzetten?

Het kan natuurlijk zijn dat je niet op zoek bent naar een nieuw abonnement maar dat je jouw huidige Sim Only graag wilt verlengen. Een Sim Only verlengen is in de meeste gevallen echt ontzettend eenvoudig. Hoewel het proces tussen de verschillende aanbieders nog wel eens kan verschillen zal het proces er over het algemeen hetzelfde uitzien. Het eerste wat je moet doen is inloggen op de site van de aanbieder. Dit kan bijvoorbeeld gaan via de site van KPN, Tele2 of Telfort. Wanneer je bent ingelogd ga je via het menu naar openstaande abonnementen. Als het goed is kun je via hier klikken op verlengen. Na het bevestigen van de verlenging zal je weer gebruik kunnen maken van je abonnementen.

Mocht je nu niet willen verlengen maar graag stop willen zetten dan kan dit natuurlijk ook. In dit geval zal je ook de bovenstaande stappen moeten doorlopen. Je kunt als het goed is ook wel ergens een knopje zin van het beëindigen van je abonnement. Hou er rekening mee dat sommige Sim Only abonnementen een bepaalde termijn hebben die eerst doorlopen moet worden. De vraag of dit voor jou van toepassing is hangt volledig af van het soort abonnement wat je hebt gekozen voor je telefoon. Controleer dit dus even goed als je van plan bent om je abonnement stop te zetten.

Zelf Sim Only abonnementen vergelijken?

Dankzij dit artikel heb je een beter beeld gekregen over het afsluiten van een Sim Only abonnement. Wil je nu een abonnement voor Sim Only zonder aansluitkosten dan raden wij je zeker aan om onze site goed in de gaten te houden. Hier op de site kan je namelijk alle verschillende soorten Sim Only aanbiedingen onder elkaar terugvinden. Door dit overzicht is het ook voor jou mogelijk om binnen no time uit te komen bij het abonnement wat aansluit bij wat je zoekt. Geld besparen op je aankoop is echt nog nooit zo eenvoudig geweest als nu.